Tvarohové knedlíky s jahodami

Doba přípravy:
Počet porcí: 20 knedlíků
Tvarohové knedlíky s jahodami  Foto:
Tvarohové knedlíky s jahodami
Foto: FOODLOVER.CZ

Osvědčený recept se vám bude hodit na jakékoliv ovoce, třeba meruňky, borůvky a nebo švestky. Já připravuji knedlíky tvarohové, jsou lehké a hezky hrajou s ovocem, k létu prostě sedí.

Ať už doma vaříte českou klasiku, nebo exotické pochoutky, dbejte kromě kvalitních surovin a spravného postupu přípravy i na servírování. Krásný jídelní servis by měl být základem vaší kuchyně, pokud to s vařením myslíte vážně. A právě teď máte jedinečnou možnost získat stylové a krásné nádobí z kolekce Waves od Jamieho Olivera, které univerzálně sluší každému jídlu. Více o nabídce zjistíte v článku:

Článek

Kolekce nádobí Waves od Jamieho Olivera  Foto: archiv Albert

Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera

Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené ...

 

Suroviny
měkký tvaroh (nejlépe ten v kostce) 500 g
polohrubá mouka (možné nahradit špaldovou) + extra mouka na balení jahod do těsta 250–280 g
malé jahody 20 ks
tvaroh na strouhání
zakysaná smetana – volitelně
Postup
1

Měkký tvaroh, žloutky a mouku zpracujte nejdříve vařečkou a potom rukama v jemné těsto. Těsto se poměrně dost lepí, nepřidávejte ale příliš mouky, protože jí použijete ještě dost, až budete do těsta balit jahody.

2

Těsto rozdělte na 20 kousků – buď vyválejte na plát a rozkrájejte na 20 čtverců, nebo udělejte váleček a ten rozkrojte na 20 částí, potom z každé z nich udělejte placičku, do které zabalte jahodu.

3

Knedlíky vařte 10 minut ve vroucí vodě, vyndejte děrovanou naběračkou, podávejte s cukrem, tvarohem a máslem nebo také se zakysanou smetanou či jahodovým žahourem (rozmačkané jahody s cukrem).

Tvarohové knedlíky s jahodami  Foto: FOODLOVER.CZ

Tvarohové knedlíky s jahodami  Foto: FOODLOVER.CZ

Tvarohové knedlíky s jahodami. Foto: FOODLOVER.CZ

 

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

 

Videa

reklama

reklama