Tvarohová bábovka

Doba přípravy:
Počet porcí: 8–10
Tvarohová bábovka Foto:
Tvarohová bábovka
Foto: Výpečky.com

Jeden z nejtradičnějších českých moučníků, to je bábovka. Receptů můžete na našich webových stránkách najít několik, tentokrát pro vás máme tvarohovou variantu s rozinkami.

Suroviny
Jaroměřický jemný tvaroh na pečení 250 g
máslo 250 g
prášek do pečiva 1 sáček
vejce 2 ks
citronová kůra z 1 bio citronu
rozinky namočené v rumu 50 g
sůl 1 špetka
Postup
1

V rendlíčku rozehřejte máslo, kousek másla si nechte na vymazání formy na bábovku.

2

Do velké mísy dejte vlažné máslo, cukr, sůl a citronovou kůru. Vše míchejte do rozpuštění, pak přidejte tvaroh, rozinky a vejce.

3

Na závěr přidejte prosátou mouku s kypřícim práškem a vše důkladně promíchejte. Směs nandejte do předem vymazané a vysypané formy na bábovku.

4

Bábovku pečte nejprve na 220 °C 30 minut a dalších 15 minut na 150 °C.

Tvarohová bábovka Foto:

Tvarohová bábovka, foto: výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Ochutnejte Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama