Tuřínové placičky s limetovou zálivkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tuřínové placičky s limetovou zálivkou Foto:
Tuřínové placičky s limetovou zálivkou
Foto: profimedia.cz

Vyzkoušejte variaci na klasické bramboráky, jen vylepšené o nastrouhaný tuřín, který obsahuje beta-karoten a vitamin C.

Suroviny
Na zálivku:
crème fraîche 4 lžíce
šťáva a kůra z 1 limetky
Na placičky:
tuřín 200 g
brambora 1 ks
jablko 1 ks
šťáva z 1 limetky
nasekaný estragon 1 lžička
hladká mouka 1 lžíce
sůl
černý pepř
řepkový nebo olivový olej na smažení
Postup
1

Předehřejte troubu na 140 °C.

2

Zálivka: Smíchejte dohromady crème fraîche, limetovou šťávu a kůru. Ochuťte solí a pepřem a dejte vychladit do ledničky.

3

Do větší mísy dejte nastrouhaný tuřín, bramboru a jablko. Přelijte limetovou šťávou, přidejte estragon, mouku a ochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.

4

Malé množství oleje rozehřejte na nepřilnavé pánvi. Naberte lžící směs, dejte ji do pánve a přitlačte tak, aby vznikla kulatá placička. Opakujte, dokud nespotřebujete celou směs. Nejspíš budete muset opékat v několika várkách, hotové placičky proto dejte do trouby, aby se zachovaly teplé. Placičky opékejte na nízké teplotě asi 5 minut po jedné straně, pak opatrně otočte plochým nožem nebo špachtlí. Opékejte druhou stranu, dokud nebude zlatohnědá.

5

Podávejte s limetovou zálivkou.

Tuřínové placičky s limetovou zálivkou Foto:

Tuřínové placičky s limetovou zálivkou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama