Turecká polévka z červené čočky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Turecká polévka z červené čočky Foto:
Turecká polévka z červené čočky
Foto: Vlado Kníž

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
červená čočka 125 g
rajský protlak 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
mléko 250 ml
rajčata 2 ks
ředkvičky 1 ks
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
sušené chilli papričky
petrželka
sůl
Postup
1

Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na olivovém oleji. Přidejte pokrájené stroužky česneku, chilli papričku a pak zaprašte trochou mouky. Vmíchejte rajský protlak, červenou čočku a dužinu z rajčat. Promíchejte, zalijte vodou, osolte a opepřete. Nechte povařit asi 15 minut, dokud čočka nebude měkká. Potom mírně promixujte, vlijte trochu mléka a nechte ještě chvíli povařit.

2

Do misky nasypte trochu nakrájeného rajčete, pokapejte olivovým olejem a osolte. Zalijte polévkou, vložte zbytek rajčat, nakrájenou ředkvičku, petrželku, zakápněte olejem a podávejte.

Turecká polévka z červené čočky Foto: Turecká polévka z červené čočky, foto: Vlado Kníž

Nemusíte se spoléhat pouze na text, nyní můžete vařit spolu se šéfem:

Videa

reklama

reklama