Tuňákové placičky s tzatziki

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Tuňákové placičky s tzatziki Foto:
Tuňákové placičky s tzatziki
Foto: isifa.com

Rybí karbanátky jsou skvělý způsob, jak nenásilně dostat zdravé rybí maso do dětského jídelníčku. Ale zdaleka to není jen dětské jídlo. Tyhle chutěmi nabité placičky jsou skvělé i jako chuťovka na večírek nebo zdravá rodinná večeře.

Suroviny
Na placičky:
tuňák 3 plechovky
cizrna z plechovky 200 g
čerstvý koriandr 1/4 hrnku
feta sýr 100 g
šťáva a kůra z 1 citronu
jarní cibulky 6 ks
škrobová moučka 4 lžičky
sůl
čerstvě namletý černý pepř
olej na smažení
Na tzatziki:
salátová okurka 1/2 ks
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Při podávání:
pita chléb 4 ks
zelený salát
Postup
1

Placičky: Tuňáka nechte důkladně odkapat a smíchejte ho se všemi ingrediencemi kromě oleje.

2

Ze směsi udělejte stejně velké koule a rozmáčkněte je na placky. Nechte je pár minut odpočívat v lednici.

3

Rozehřejte na pánvi olej a osmažte na něm placičky dozlatova. Dejte stranou.

4

Tzatziki: Smíchejte nastrouhanou okurku s jogurtem a ochuťte solí a pepřem.

5

Podávání: Pita chleby naplňte tuňákovými placičkami, salátovým listem a trochou tzatziky.

Tuňákové placičky s tzatziki Foto:

Tuňákové placičky s tzatziki                                                                                             Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama