Tuňákové karbanátky

Doba přípravy:
Tuňákové karbanátky Foto:
Tuňákové karbanátky
Foto: Hodně domácí

Rychlý a jednoduchý oběd. Přílohou může být bramborová kaše nastavená celerem nebo dýní Hokkaido.

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Suroviny
konzervovaný tuňák v oleji, kousky 300 g
pohanka lámanka 150 g
vejce 2 ks
rýžová mouka cca 2–3 lžíce
hořčice dijonská 1 lžička
česnek dle chuti
cibulka, zelená jarní i s natí
špetka kurkumy
lahůdkové droždí 1 lžíce
sůl, pepř
kukuřičná strouhanka na obalení
rýžový olej na smažení
Postup
1

Uvařte si podle návodu pohanku lámanku.

2

Vznikne kaše, kterou nechte trochu vychladnout a postupně do ní přidejte ostatní suroviny, zamíchejte a tvořte malé bochánky.

3

Ty pak obalte v kukuřičné mouce a smažte.

Tuňákové karbanátky 2 Foto: Tuňákové karbanátky; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí - portrét Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Videa

reklama

reklama