Tuňák v sezamové krustě se zeleninou v páře

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Tuňák v sezamové krustě se zeleninou v páře Foto:
Tuňák v sezamové krustě se zeleninou v páře
Foto: Vařte zdravě jako my

Fantastické maso tuňáka si vychutnejte v co nejjednodušší úpravě. Důležité je ho nepřepéct, jeho delikátní chuť vynikne nejlépe téměř za syrova.

Suroviny
steak z tuňáka 100 g
přírodní sojová omáčka 1 lžička
pasta wasabi 3 g
černý sezam 10 g
sůl
cukrový hrášek 100 g
mrkev 80 g
červená paprika 50 g
Postup
1

Tuňákový steak potřete sójovou omáčkou a pastou wasabi. Na talíř vysypejte sezamová semínka a tuňáka v nich ze všech stran obalte. Rozpalte pánev s olejem a steak opékejte z každé strany asi jednu minutu. Pánev odstavte z ohně a nechte pár minut odpočívat.

2

Zeleninu nakrájejte na tenké plátky a krátce uvařte v páře, osolte a pokapejte citronovou šťávou. Steaky krájejte pod úhlem na silné plátky.

Tuňák v sezamové krustě se zeleninou v páře Foto:

Tuňák v sezamové krustě se zeleninou v páře, foto: Vařte zdravě jako my

Vařte zdravě jako my Foto: Vařte zdravě jako my

Nejoblíbenější dietní recepty

Může být zdravý životní styl zábava? Ano. A dá se vařit zdravě a dietně tak, aby vám jídlo vykouzlilo na tváři úsměv? Ano. Zkuste to jako Kristýna Ostratická a Petra Lamschová, které se o to snaží již několik let v magazínu Dieta a vždy se u toho pobaví a nasmějí.

Kristýna miluje netradiční kombinace zdravých chutí, Petra zase saláty a maso. A tak pro vás připravily výběr toho nejlepšího, co spolu uvařily, umixovaly a upekly. A přidaly ještě něco ze své kuchyně. Dochutily to vše dobrou náladou, dokořenily smíchem – a zdravá kuchařka plná skvělých receptů je tu. Zkuste vařit a ochutnávat s nimi.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta, 184 stran, 279 Kč

Videa

reklama

reklama