Milánské risotto se zeleným chřestem  Foto:
Milánské rizoto aneb Risotto alla Milanese je tradiční italský pokrm. V podstatě jde o nejjednodušší formu krémového rizota, které je ochucené vzácným šafránem, jenž mu dodá nejen chuť a vůni, ale i...
Bratislavské ořechové rohlíčky  Foto:
Rohlíky z kynutého těsta patří k našemu pekařskému repertoáru stejně jako k francouzskému croissanty. Varianta připisovaná slovenskému hlavnímu městu je svátečně plná senzační oříškové nádivky –...
Domácí rebarborový džem  Foto:
Pro milovníky rebarbory není nic jednoduššího, než se na zbytek roku zásobit džemem. A ten doma vyrobený je prostě nejlepší.
Špenátový quiche z piškotového těsta Foto:
V krásné kuchařce La Buchta najdete přes 60 receptů z jednoho jednoduchého piškotového těsta. Kromě dortů, koláčů, muffinů nebo cukroví můžete připravit i několik slaných dobrot – například tento...
Ricottový koláč Foto:
Tento koláč je neskutečně jednoduchý a relativně rychlý na přípravu. Pokud navíc budete mít náladu, můžete ho i trochu vylepšit – například kakaovým práškem, který přidáte do ricottové směsi, nebo...
Smažené krevety s citronovou trávou  Foto:
Neotřelá kombinace karamelu a citronové trávy krevetám dodá lehce sladkokyselou chuť. Díky rybí omáčce je není třeba solit. Podávejte je samotné jako předkrm nebo s dušenou rýží jako hlavní jídlo.
Uzená polévka s kroupami Foto:
Při pohledu na tuto polévku se nám vybaví hned několik věcí: víkend, chata, porce poctivé domácí polévky a posezení u stolu s rodinou. Dali byste si? :)
Černá čočka beluga s kurkumou  Foto:
Pokud chcete do jídelníčku zařadit více zdravých luštěnin, zkuste vsadit na vynikajicí černou čočku, které se říká beluga, podle její podobnosti s kaviárem. Nemusí se předem namáčet, nerozvaří se a...
Pečená ryba s medvědím česnekem a bramborami Foto:
Siven je ryba, která je hodně podobná pstruhovi potočnímu. Také má na bocích „kropenatou duhu“. Stejně tak jako pstruh se siven peče, griluje, smaží a pošíruje. Bývá větší, má lahodné, lososově...
Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky  Foto:
Známá italská polévka má mnoho podob a sezonních verzí. Zahušťuje ji spousta zeleniny a těstoviny, přesto má lehkost vývaru, v němž se spojí vůně a chutě všech surovin. Nebojte se je obměňovat podle...
Videa

reklama

reklama