Tufteta

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Tufteta Foto:
Tufteta
Foto: Gurmet

Kuličky či placičky z mletého masa (kjufty, čofty, kjuftety...), nejraději připravované na grilu, najdete po celém Balkáně.

Suroviny
mleté maso (jeden druh či směs) 1 kg
cibule 2 ks
česnek 4 stroužky
zelené bylinky (saturejka, tymián, máta, oregano)
sůl
trocha oleje
Postup
1

Maso rozdělte na dvě části, z nichž jednu pomelte dvakrát (tímto způsobem společně s přidáním 200 ml teplé vody nahradíte obvyklé používání vajec a mouky).

2

Umelte také cibuli a česnek a přidejte je k masu společně s nahrubo nasekanými bylinkami (ty se mohou obměňovat podle chuti kuchaře či strávníků) a se solí.

3

Z těsta vytvarujte kuličky nebo válečky, které v dlani potřete olejem a pak ogrilujte. Podávejte je třeba s chlebovými plackami a se zeleninovým salátem.

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama