Truffle s grappou

Doba přípravy:
Truffle s grappou  Foto:
Truffle s grappou
Foto: archiv Wine Food Market

Vyzkoušejte oblíbený recept šéfcukrářky Wine Food Marketu Jany Rodové na Truffle s grappou. Jednoduché, rychlé a hlavně – výtečné! Potřebujete jen kvalitní ingredience a chvilku času.

Suroviny
kvalitní čokoláda 200 g
máslo 75 g
kvalitní kakao, na posypání 3 lžíce
grappa Nonino 5 lžiček
Postup
1

Do kastrůlku vlijte smetanu a přidejte k ní grappu, máslo a cukr. Na mírném ohni směs lehce zahřívejte, dokud se všechno nerozpustí a dokonale nepromíchá. Jakmile se tak stane, stáhněte z ohně, přidejte na kousky rozlámanou čokoládu a míchejte do té doby, dokud se nerozpustí.

2

Tuto směs vlijte do čokoládových kalíšků (k dostání v obchodě) nebo do košíčků z lineckého těsta. Nechte zatuhnout. Před podáváním ozdobte kakaem.

Šéfcukrářka Wine Food Marketu Jana Rodová doporučuje:

Pokud se vám nechce připravovat košíčky z lineckého těsta, můžete do směsi přidat o něco více čokolády, aby byla hustější, a pak z ní vytvarovat nepravidelné kuličky, které následně obalíte v kakau.

Truffle s grappou  Foto:

Truffle s grappou                                                                                        Foto: archiv Wine Food Market

Videa

reklama

reklama