Trhanec s jablky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Trhanec

Vyzkoušejte výborný moučník. Trhanec je vlastně nadýchaná placka, která se na pánvi roztrhá a opeče se s libovolným ovocem. Pro začátek otestujte tradiční variantu s jablky a rozinkami, kterým dodá skvělou chuť zkaramelizovaný cukr. Je to dobrota!

Už za týden, 19. října, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
vejce 4 ks
mléko 250 ml
rozinky 50 g
vlašské ořechy
sůl 1 špetka
vanilkový cukr 2 lžíce
máslo 2 lžíce
jablka, oloupaná a nakrájená na kousky 100 g
Postup
1

Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout.

2

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.

3

V pánvi rozpusťte máslo, vlijte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm.

4

Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.

5

Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.

6

Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.

7

Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.

8

Trhanec dejte na talíř, zlehka ho posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama