Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu  Foto:
Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu
Foto: akademiekvality.cz

Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.

Recept

Fantastické trhané vepřové v domácí BBQ omáčce  Foto:

Fantastické trhané vepřové v domácí BBQ omáčce

Pomalu a dlouho pečené maso je přímo symbolem rodinného krbu, tepla, přátel, pohody… Ať už je to přes noc pečená kachna, nebo jehněčí kýta, voní to po celém domě...
Suroviny
vepřová plec 800 g
jablečný mošt 250 ml
česnek 2 stroužky
menší cibule 1 ks
mletá uzená paprika 5 lžiček
pálivá paprika podle chuti
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte. Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem.

2

Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli. Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 minut a poté snižte teplotu na 150 °C.

3

Pečte ještě 4 hodiny nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem.

4

Hotové maso vyjměte a vidličkou natrhejte na vlákna. Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.

Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu  Foto: Trhané vepřové maso pečené v jablečném moštu; foto: akademiekvality.cz

Videa

reklama

reklama