Trhané vepřové maso

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Trhané vepřové maso Foto:
Trhané vepřové maso
Foto: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce

Šťavnaté sendviče s trhaným vepřovým vás potěší kdykoliv, k večeři, na výletě, na pikniku... Zbylé maso zamrazte a později použijte do wrapů, tacos nebo plněných brambor.

Suroviny
uzená mletá paprika 1 lžíce
čerstvě mletý bílý nebo černý pepř 1 lžička
chilli vločky 1 lžička
mletá sušená cibule 1 lžička
mletý sušený česnek 1 lžička
prášková hořčice 1 lžička
javorový sirup 1 lžíce
sůl 2 lžičky
vepřová plec bez kosti 1,5 kg
jablečný mošt 250 ml
jablečný ocet 3 lžíce
salát Coleslaw a bulky na hamburgery k podávání
Postup
1

V POMALÉM HRNCI: V míse smíchejte papriku, pepř, chilli, cibuli, česnek, hořčici, javorový sirup a sůl. Maso nakrájejte na velké kousky, obalte je v koření a vložte do pomalého hrnce. Přilijte jablečný mošt a ocet a vařte 8 hodin na nízkém stupni, dokud maso nezměkne.

2

Upečené maso natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 15 minut prohřát.

3

Trhané maso podávejte v bulce se salátem Coleslaw.

4

V TROUBĚ: Troubu předehřejte na 150 °C. V míse smíchejte papriku, pepř, chilli, cibuli, česnek, hořčici, javorový sirup a sůl. Maso nakrájejte na velké kousky, obalte je v koření a vložte do velkého žáruvzdorného hrnce. Přilijte jablečný mošt a ocet, přiklopte a pečte v troubě zhruba 4 hodiny, dokud maso nezměkne.

5

Upečené maso natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 15 minut prohřát.

6

Trhané maso podávejte v bulce se salátem Coleslaw.

Recept

Jižanský coleslaw od DJ BBQ  Foto:

Jižanský coleslaw od DJ BBQ

Klasický zelný salát coleslaw je ze zelí, mrkve a majonézy. Zkuste tentokrát šťavnatou a chuťově zajímavější verzi s fenyklem a jablky, kterou pro vás připravil grilovací...

Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce Foto:

Olivia Andrews

Díky receptům z této kuchařky můžete rodinu i přátele jednoduše a zároveň stylově nasytit zdravými a výživnými pokrmy.

Každý recept je vymyšlený tak, aby ho bylo možné připravit i ve dnech, kdy zrovna nemáte příliš mnoho času na vaření. Stačí ráno vložit suroviny do pomalého hrnce, a když se večer vrátíte domů, váš byt bude naplněný vůní dobrého jídla. Navíc díky pomalé přípravě můžete z potravin získat výrazně víc živin i zdraví prospěšných látek.

100 receptů je vždy popsáno ve dvou variantách – jedna je určená pro pomalý hrnec, podle druhé ten samý pokrm můžete připravit i bez něj na sporáku či v troubě.

Nakladatelství Omega, 499 Kč

Videa

reklama

reklama