Třešňová bublanina

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Třešňová bublanina  Foto:
Třešňová bublanina
Foto: Marek Kučera

Asi není známější a rychlejší letní moučník. Předpisy na těsto se ovšem velice různí, od baculatých po útlé a vláčné, podobné francouzskému clafoutis. Co se ovšem nemění, je náplň – bublanina je třešňová. Stejně ovšem máte volbu, zda je vypeckovat, nebo ne… Tady je jedna oblíbená verze.

Skvělé recepty na ovocné koláče na plech najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Suroviny
rozehřáté máslo 80 g
cukr moučka 150 g + na poprášení
vanilkový cukr 1 sáček
vejce 2 ks
kefír 200 ml
třešně na pokladení asi 400 g
Postup
1

Máslo v míse rozšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejci a kefírem. Oba druhy mouky prosejte s práškem do pečiva a zapracujte do první směsi.

2

Troubu předehřejte na 175 °C. Pekáč (35 x 25 cm) vyložte papírem na pečení. Vlijte do něj těsto a poklaďte třešněmi, které můžete předem obalit v troše mouky, aby neklesly ke dnu.

3

Bublaninu vložte do trouby a pečte asi 20 minut, až zezlátne a vyběhne. Po upečení nechte bublaninu trochu vychladnout, pak ji rozkrájejte na kostičky a poprašte moučkovým cukrem.

Třešňová bublanina  Foto: Třešňová bublanina; foto: Marek Kučera

Článek

Jako od babičky: strouhaný tvarohový koláč Foto:

25+ receptů na výborné sladké řezy aneb koláče na plech

Máte chuť na něco sladkého, ale nedostává se čas nebo energie na složité pečení? Nemůže to být snadnější – vsaďte na oblíbené koláče na plech, které poté jednoduše...

Videa

reklama

reklama