Treska s chilli, pažitkou a crème fraîche

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Treska s chilli, pažitkou a crème fraîche Foto:
Treska s chilli, pažitkou a crème fraîche
Foto: isifa.com

Lehké a chutné jídlo se skvěle hodí pro horké letní dny. K tomuto rychlému pokrmu z jednoho hrnce se výborně hodí šťouchané brambory.

Suroviny
filety z tresky 500 g
sůl a čerstvě namletý pepř
olivový olej 2 lžíce
máslo 1 lžíce
suché bílé víno 1/2 hrnku
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
crème fraîche 4/5 hrnku
nasekaná pažitka 1/2 hrnku
Postup
1

Rybu usušte. Rozpalte polovinu oleje na ohnivzdorné zapékací míse a opečte prudce polovinu filetů po obou stranách do hněda. Filety vyjměte z mísy a odložte na papír na pečení. Nyní opečte stejným způsobem zbývající filety a odložte je stranou.

2

Do mísy přidejte máslo a chilli a za stálého míchání vařte asi 1 minutu. Přilijte víno a nechte pobublávat až se trochu zredukuje. Vmíchejte citronovou šťávu, crème fraîche a nechte na mírném ohni vařit asi 5 minut. Přidejte rybu a pažitku a chvíli povařte.

3

Prima tip: Místo tresky můžete použít i jiné bělomasé ryby, například platýse, halibuta nebo mořského okouna.

Videa

reklama

reklama