Treska na cherry rajčatech

Doba přípravy:
Treska na cherry rajčatech Foto:
Treska na cherry rajčatech
Foto: Cat & Cook

Čerstvá ryba a omáčka plná chuti? Ideální jídlo pro blížící se teplé dny – zvlášť pokud se při přípravě použijí šťavnatá cherry rajčata. Na jejich výběru si dejte záležet, ať má omáčka ten správný říz.

Článek

Špagety s rajčatovou omáčkou Foto:

18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty

Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Suroviny
Omáčka:
česnek 2 stroužky
suché bílé víno 60 ml
citronová šťáva 2 lžíce
máslo 30 g
sůl, pepř
Treska:
vyšší filet z tresky 4 x 200 g
sůl, pepř
Postup
1

Rybu si vyndejte na linku minimálně 45 minut předtím, než ji budete připravovat. Nepřilnavou pánev rozehřejte.

2

Tresku pokapejte olejem a rovnoměrně ho po ní rozmažte (já to dělám rukama). Rybu opatrně položte na pánev a restujte asi 4–5 minut (podle výšky filetu). Dejte si pozor, ať ji nevysušíte, ryby si totiž poměrně dlouho drží zbytkové teplo. Pokud máte hodně ploché filety, postačí jen 3 minutky. Poté filety obraťte a restujte ještě asi 3–4 minuty. Sundejte je z pánve na talíř a nechte chvíli odpočinout.

3

V pánvi si rozehřejte olej a přidejte na poloviny nakrájená cherry rajčátka. Plamen mějte něco málo přes půlku, rajčátka hodně prskají. Restujte asi 3 minutky, poté přidejte na jemné plátky nakrájený česnek a citronovou šťávu.

4

Smažte ještě minutku a poté podlijte bílým vínem. Počkejte, až se vypaří alkohol. Mezitím nasekejte bazalku nahrubo a připravte si vychlazené máslo.

5

Až z omáčky nebude cítit alkohol, sundejte pánev z plotny, přidejte bazalku, máslo, sůl a pepř a opatrně vymíchejte sametovou omáčku tak, aby rajčátka stále zůstala celá. Rybu vložte do pánve s omáčkou a podávejte s bagetkou

Treska na cherry rajčatech 2 Foto: Treska na cherry rajčatech; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Videa

reklama

reklama