Tradiční paella

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tradiční paella Foto:
Tradiční paella
Foto: Vlado Kníž

Paella - to je tradiční španělský pokrm, připravený z rýže, zeleniny, masa a mořských plodů. Opravdová lahůdka z jedné pánve.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
rýže na paellu
vykostěná kuřecí stehna 2 ks
slávky
bílé víno 2 dcl
drůbeží vývar 2 dcl
červená pečená paprika 2 ks
loupaná rajčata
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
tymián
šafrán
červená paprika
Postup
1

Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájený česnek. Pak postupně přidejte očištěná a nakrájená kuřecí stehna, cibuli, tymián, loupaná rajčata, bílé víno a pečené papriky. Směs okořeňte šafránem a červenou paprikou. Přisypte rýži a zalijte drůbežím vývarem.

2

Stáhněte var a nechte chvíli povařit. Když je rýže poloměkká, naskládejte navrch krevety, zatlačte je do rýže a přikryjte poklicí. Na závěr vložte slávky. Jakmile se mušle otevřou, paella je hotová a můžete ji podávat.

Tradiční paella Foto:

Tradiční paella Foto:

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Videa

reklama

reklama