Tournedos Rossini

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tournedos Rossini Foto:
Tournedos Rossini
Foto: archiv Ohnivý kuře

Klasický francouzský recept z hovězí svíčkové slibuje skutečný gurmánský zážitek. Kromě filet mignon, nejlepšího kousku hovězího masa, do tohoto jídla patří ještě tučná husí játra foie gras a vzácný voňavý lanýž. První díl nového seriálu odstartoval skutečnou lahůdkou!

Nový seriál Ohnivý kuře sledujte každé pondělí a středu ve 20.15 na TV PRIMA!

Suroviny
bílá husí játra (foie gras) 300 g
hovězí svíčková 600 g
máslo 100 g
lanýže (nebo hnědé žampiony) 30 g
bílé víno 200 ml
sůl a čerstvě mletý pepř
toustový chléb
Madeirská omáčka:
máslo 1 lžíce
hladká mouka 1 lžička
žampiony 100 g
šalotka 100 g
hovězí vývar 330 ml
hladkolistá petržel
sůl a čerstvě mletý pepř
worchester
dezertní víno madeira 100 ml
Postup
1

Plátky svíčkové osolte, opepřete a na rozpálené pánvi na másle opečte z obou stran. Dejte odpočívat na teplo. Připravte tousty, do výpeku po mase přidejte omáčku Madeira a zjemněte máslem. Zprudka opečte husí játra a položte je na maso.

2

Příprava madeirské omáčky: Na másle opečte pokrájenou šalotku, žampiony, petrželku, zaprašte moukou, osmahněte a podlijte vývarem, přidejte víno madeira, worcester, dochuťte solí a pepřem a povařte, až omáčka lehce zhoustne.

3

Připravené plátky svíčkové a foie gras podávejte na opečených plátcích toustového chleba přelité omáčkou Madeira a postrouhané lanýžem nebo žampionem.

Uvařte si Tournedos Rossini podle videoreceptu:

Videa

reklama

reklama