Toskánský jablečný koláč

Doba přípravy:
Počet porcí: 10
Toskánský jablečný koláč Foto:
Toskánský jablečný koláč
Foto: All

Šťavnatý jablečný koláč z Toskánska vás zavede až do slunné Itálie. Višňový likér Marascchino dodává dezertu pravou středomořskou chuť.

Suroviny
jablka 4 ks
rozinky 1 hrst
piniové oříšky 1 hrst
likér marascchino 1 dl
máslo 100 g
mléko 1 dl
kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
vejce 3 ks
Postup
1

Rozinky zalijeme likérem a necháme marinovat.

2

Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s piniovými oříšky a s rozinkami včetně likérové šťávy.

3

V míse vyšleháme máslo s cukrem, vejci, mlékem a citronovou kůrou. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva, důkladně spojíme a krém nalijeme do máslem vymazané formy. Na těsto nasypeme jablečnou směs a vršek koláče zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Videa

reklama

reklama