Tortellini s italskou klobáskou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tortellini s italskou klobáskou Foto:
Tortellini s italskou klobáskou
Foto: All

Italská klobása salsiccia je skvělá jako základ pro boloňskou omáčku, pochutnáte si na ní v kombinaci s bylinkami a my pro vás dnes máme tento recept – tortellini s italskou klobáskou!

Recept

Uzly lásky Foto:

Tortellini s ricottou a chřestem

Do těstovin můžete připravit náplň podle své chuti! Nemusejí být jen vegetariánské, výborné jsou i masové. A pokud se vám nechce do výroby těstovin, použijte hotové...
Suroviny
olivový olej 1 lžíce
cibule, na kostičky 2 hrnky
italská salsiccia 450 g
česnek, prolisovaný 2–3 stroužky
kuřecí vývar 3/4 hrnku
krájená rajčata v plechovce 1 ks (400 g)
smetana 1/2 hrnku
čerstvé tortellini (sýrové nebo se špenátem) 260 g
sůl, pepř
čerstvý baby špenát 2 hrnky
Postup
1

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibulku a restujte.

2

Z klobásek vymačkejte mleté maso do pánve a vařečkou ho rozmělněte na menší kousky. Zvyšte plamen a restujte maso dohněda.

3

Poté snižte plamen, přidejte česnek a promíchejte. Prohřívejte asi půl minuty.

4

Přilijte vývar, přidejte rajčata, smetanu a tortellini. Promíchejte, zvyšte plamen a přiveďte k varu.

5

Zakryjte, snižte plamen a povařte – dokud tortellini nezměknou a nejsou dostatečně prohřáté. Ochutnejte omáčku, přidejte sůl s pepřem.

6

Vmíchejte čerstvý špenát a můžete podávat.

Tortellini s italskou klobáskou 2 Foto: Tortellini s italskou klobáskou; foto: kevinandamanda.com

Uložit

Videa

reklama

reklama