Tomatová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tomatová polévka Foto:
Tomatová polévka
Foto: www.iprima.cz

Výborná polévka, která chutná stejně dobře v létě i v zimě. Zvlášť pokud ji uděláte z rajčat z vlastní zahrádky. Plná chuť, kterou skvěle doladí voňavá bazalka a špetka aromatické skořice, vás mile překvapí.

Suroviny
rajčata, spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená 250 g
zeleninový vývar 1 l
hladká mouka 1 lžíce
rajčatové pyré 250 ml
máslo 60 g
skořice 1 špetka
hnědý cukr 1 špetka
sůl a čerstvě namletý pepř 1 špetka
zakysaná smetana na dochucení
Postup
1

Připravte si jíšku. V hrnci rozehřejte máslo a opražte na něm mouku. Zalijte ji studeným vývarem a přiveďte k varu.

2

Do vývaru přidejte čerstvá oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata i rajčatové pyré. Promíchejte a vařte přibližně 20 minut. Zatímco se polévka vaří, přidejte do ní špetku skořice a pár lístků čerstvé bazalky. Uvařenou polévku propasírujte přes síto nebo ji rozmixujte ručním mixérem.

3

Dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí. Dle kyselosti rajčat doslaďte hnědým cukrem. Hotovou polévku dejte na talíř, ozdobte kopečkem zakysané smetany a lístkem čerstvé bazalky.

Videa

reklama

reklama