Tofu s květákem a houbami shitake

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tofu s květákem a houbami shitake Foto:
Tofu s květákem a houbami shitake
Foto: archiv Ohnivý kuře

Zajímavý vegetariánský recept inspirovaný vietnamskou kuchyní jste mohli vidět v novém seriálu Ohnivý kuře, kde se dobře vaří :)

Nový seriál Ohnivý kuře sledujte každé pondělí a středu ve 20.15 na TV PRIMA!

Suroviny
přírodní tofu 400 g
rýžové víno 50 ml
česnek, utřený 2 stroužky
čerstvý nastrouhaný zázvor 1 lžička
bramborový škrob 1 lžíce
chilli omáčka 2 lžíce
rybí omáčka 2 lžíce
houby shitake 150 g
arašídový olej 3 lžíce
čerstvá limetková šťáva (podle chuti)
sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr
jasmínová rýže k podávání
Postup
1

V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, chilli omáčku, víno, prolisovaný česnek, kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžíci bramborového škrobu. Tofu nakrájejte na kostičky a naložte do marinády.

2

Houby nakrájejte na nudličky, květák rozeberte na malé růžičky. Rozpalte pánev wok, rozehřejte v ní lžíci oleje a osmahněte na něm kostky tofu okapané od marinády. Vyjměte, dejte stranou, přidejte olej a opečte květák s houbami.

3

Přidejte marinádu, limetkovou šťávu a opečené tofu. Společně krátce zvolna povařte, přidejte nať koriandru, okořeňte čerstvě mletým pepřem, případně dosolte.

4

Podávejte s jasmínovou rýží.

Připravte si tofu s květákem podle video receptu:

Vyzkoušejte další nevšední recepty z květáku:

Videa

reklama

reklama