Toasty s polníčkem a tuňákem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Toasty s polníčkem a tuňákem Foto:
Toasty s polníčkem a tuňákem
Foto: archiv Gurmet

Máme pro vás tip na báječnou svačinku. Tousty s tuňákem a polníčkem jsou zdravé, vydatné a hlavně neuvěřitelně dobré.

Suroviny
tuňák v oleji nebo ve slaném nálevu 1 konzerva
bio citron 1 ks
polníček 200 g
olivový olej 1 lžíce
sůl
toastový celozrnný chleba 8 plátků
Postup
1

Tuňáka slijte, vložte ho do misky, přidejte nastrouhaný parmazán a 1 lžičku jemně nastrouhané citronové kůry, zakápněte citronovou šťávou a dobře vše promíchejte. Podle chuti dosolte, ale myslete na to, že parmazán je dost slaný.

2

Polníček omyjte, osušte (nejlépe to jde v odstředivce na salát), vložte ho do misky, zakapejte olivovým olejem a lehce promíchejte.

3

Plátky toastového chleba nasucho ogrilujte. Na čtyři plátky rozložte vrstvu polníčku, na ni položte kousky tuňáka a znovu vrstvu polníčku. Přiklopte druhým plátkem chleba.

4

Prima tip: Pokud použijete tuňáka v oleji, můžete olej z konzervy využít na zakapání polníčku.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama