Toast z lásky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Toast z lásky Foto:
Toast z lásky
Foto: Gurmet

„Maminka nám chystá každý den svačinu, a tak jsme se s bráchou rozhodli, že jí k svátku maminek připravíme snídani do postele. Já jsem vykrajoval a stříhal.”

Suroviny
toastový chléb 4 plátky
středně velké vejce 4 ks
pomazánkové máslo nebo lučina
pažitka
džus k podávání
sůl
Postup
1

Do toastového chleba (nejlepší je tmavý celozrnný) formičkou vykroj tvar srdíčka.

2

Pak ho opeč nasucho na nepřilnavé pánvi nejprve z jedné strany a poté obrať pomocí dřevěných špachtlí nebo (máte-li ji doma) kuchyňskou pinzetou.

3

Do výřezu ve tvaru srdíčka vyklepni vejce, stáhni plamen a pomalu smaž, až vejce pěkně zpevní. Až nyní ho osol.

4

Spolu s toastem osmahni také vykrojená srdíčka. Na talířku nebo prkénku je potři pomazánkovým máslem nebo lučinou a hustě posyp nadrobno nastříhanou pažitkou.

Toast z lásky Foto: Gurmet

Toast z lásky. Foto: Gurmet

 

Gurmet - květen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

O měsíci květnu se říká, že je měsícem lásky. V zahrádkách se také začíná objevovat první zelenina a stromy jsou obsypané květy. Toto všechno jsme vzali v potaz, a téma lásky a čerstvosti se proto prolíná celým květnovým číslem Gurmetu. Na gastronomický výlet jsme se tentokrát vydali do Francie, takže tu najdete jak svatební menu, včetně atypického dortu složeného ze slaďoučkých profiterolek, tak další dobroty z této země labužníků a milovníků života. Francouzský citronový koláč vás naučíme dokonce krok za krokem! Naleznete tu také známé i méně známé recepty na přípravu sladké karotky či oblíbeného kuřecího masa. Zdravá, ale přesto chutná jídla jsme zvolili z lokálních čerstvých surovin, takže v květnovém Gurmetu je opravdu na co se těšit!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama