Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem  Foto:
Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem
Foto: archiv Lotus Biscoff

Klasické tiramisu se připravuje z cukrářských piškotů, ale pokud chcete malou změnu, zkuste ho tentokrát z karamelových sušenek a krém z mascarpone kombinujte s vláčným karamelem ze slaného másla a cukru.

Suroviny
slané máslo 80 g
vejce 2 ks
karamelové sušenky Lotus 100 g
Postup
1

Nejprve připravte karamel. Rozpusťte cukr v pánvi a nechte ho zabarvit do zlatohněda. Stáhněte pánev z plamene a pomalu vlévejte smetanu. Stále míchejte a vraťte pánev na hořák. Přidejte máslo nakrájené na kousky a stále míchejte, aby byla směs krémovitá. Nechte zchladnout.

2

Připravte tiramisu. Oddělte žloutky od bílků, vyšlehejte sníh z bílků a dejte stranou. Smíchejte mascarpone se žloutky do hladkého krému. Opatrně vmíchejte do sněhu a dejte do chladničky.

3

Nalejte polovinu vychladlého máslového karamelu do skleničky. Sušenky Lotus Biscoff rozlámejte na kousky a zatlačte je do karamelového krému. Vrstvu sušenek překryjte pěnou s mascarpone. Vrstvení opakujte a nechte vychladit, aby dezert ztuhnul.

4

PRIMA TIP: Zbytek karamelu si ponechte, kdyby si někdo chtěl přidat.

Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem  Foto:

Tiramisu s karamelovými sušenkami a máslovým karamelem, foto: archiv Lotus Biscoff

Videa

reklama

reklama