Tiramisu dort

Doba přípravy:
Počet porcí: 16
Tiramisu dort Foto:
Tiramisu dort
Foto: isifa.com

Oblíbený italský dezert můžete jednoduše proměnit ve slavnostní dort pro výjimečnou příležitost. Klasické ingredience zkombinujte s piškotovým korpusem, poradíme vám, jak na to.

Suroviny
želatina 6 plátků
cukrářské piškoty 150 g
espresso (nebo silná káva) 125 ml
amaretto 3 lžíce
práškový cukr 100 g
světlý piškotový korpus (400 g, 2x podélně proříznutý) 1 ks
kakao na poprášení
Postup
1

Namočte želatinu. Položte cukrářské piškoty vedle sebe. Zamíchejte espresso a Amarreto, směsí pokapejte piškoty, dokud nejsou úplně vlhké, ale nesmí plavat. Ušlehejte pěnu ze žloutků a cukru a vmíchejte mascarpone. Vyndejte z vody želatinu, vymačkejte ji a vmíchejte do krému. Nechte nasáknout spodní díl korpusu espressem a naneste na něj 3–4 lžíce krému. Na to položte cukrářské piškoty.

2

Na piškoty položte druhý díl korpusu (třetí díl můžete upotřebit jiným způsobem – například obložit čerstvým ovocem a zalít dortovou polevou). Dort kolem dokola potřete zbývajícím krémem. Před podáváním silně popráškujte kakaem.

Videa

reklama

reklama