Thajský salát s hanger steakem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Thajský salát s hanger steakem  Foto:
Thajský salát s hanger steakem
Foto: archiv Pražské řeznictví

Skvělý tip na výtečnou lehkou večeři, kterou uspokojíte i zapřísáhlého masožravce. Výborné křehké maso a křupavou zeleninu korunuje výrazná zálivka s lehce pikantní chutí.

Suroviny
hotový steak z hovězí veverky 00 g
salátová okurka 100 g
červená paprika 40 g
zelená paprika 40 g
žlutá paprika 40 g
mrkev 40 g
červená cibule 1/2 ks
čerstvý koriandr 1 snítka
čerstvá máta 5 lístků
nesolené arašídy 1 lžíce
Zálivka:
čerstvý nastrouhaný zázvor 2 g
kousek nasekané chilli papričky
česnek, nastrouhaný 1/2 stroužku
kvalitní sójová omáčka (např. Kikkoman) 1 lžíce
čerstvá limetová šťáva 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
tekutý med 12 g
Postup
1

V míse promíchejte ingredience na zálivku.

2

Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, mrkev naloupejte škrabkou. Bylinky nasekejte nadrobno. Arašídy rozdrťte. Smíchejte zeleninu s bylinkami, přelijte marinádou a zlehka promíchejte.

3

Vložte do mísy, navrch poskládejte tenké plátky zprudka opečeného hanger steaku. Posypte arašídy.

Thajský salát s hanger steakem  Foto: Thajský salát s hanger steakem; foto: archiv Pražské řeznictví

Uložit

Videa

reklama

reklama