Thajské nudle z Café Buddha

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Thajské nudle z Café Buddha  Foto:
Thajské nudle z Café Buddha
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Asijská kuchyně má mnoho výhod, které ocení i středoevropský gurmán :) Rychlá příprava, spousta zeleniny, výrazná chuť... Vyzkoušejte tyto neodolatelné nudle, které vás příjemně zasytí a přitom se nebudete cítit těžce. Recept pro vás vyzkoušela Tereza z blogu Foodlover.cz.

Suroviny
široké rýžové nudle 10 mm 1/2 balíčku
vejce 2 ks
česnek nasekaný 2 stroužky
chilli podle chuti
tygří krevety 10 ks
Na dochucení:
tmavá sladká sójová omáčka 2 lžíce
zeleninový vývar 100–150 ml
hnědý cukr 10 g
rybí omáčka
Zelenina:
ploché fazolky
mrkev nakrájená na julienne
pórek nakrájený na drobné nudličky
sójové výhonky
thajská bazalka
Postup
1

Nejprve si namočte rýžové nudle na 20 minut do vlažné vody, poté je přeceďte.

2

Do rozpáleného woku nalijte olej, přidejte posekaný česnek, kuřecí maso na kostičky, krevety, chilli a vajíčka. Vše dobře smíchejte, maso nechte lehce zatáhnout, poté přidejte nudle a zalijte vývarem a sójovou omáčkou.

3

Nudle nechte ve vývaru změknout, krevety mezitím krásně zrůžoví a vývar se částečně odpaří. Jakmile jsou nudle správně měkké, dochuťte vše hnědým cukrem a rybí omáčkou, až poté přidejte zeleninu a nakonec thajskou bazalku. Množství zeleniny záleží na vašich preferencích a chutích. Nudle nakonec můžete ozdobit ještě chilli a sojovými výhonky. Polovinu krevet můžete také blanšírovat ve vodě a naaranžovat je navrch.

Náš kamarád Štěpán je majitelem dnes už dvou thajských restaurací Café Buddha a rozhodl se thajskou kuchyni vařit pořádně a poctivě. Zaměstnává thajské kuchařky, všechno nakupuje čerstvé, vyrábí si své vlastní omáčky a taky kari pasty, nepoužívá prefabrikáty a na jeho jídle je to podle mě poznat.

Thajské nudle z Café Buddha 3 Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Já mám thajskou kuchyni moc ráda, tak jsem ho uprosila, aby mě naučil, jak správně připravit pravé thajské nudle a jak si vyrobit svou vlastní kari pastu. Jednoho odpoledne mě vzal přímo do kuchyně, připravili jsme spolu červenou kari pastu, kterou teď mám v lednici, protože tam vydrží asi měsíc. Jeho šéfkuchařka Ratan Phomprasit mi zase ukázala, jak správně pracovat s nudlemi. A já jsem byla nadšená!

Thajské nudle z Café Buddha 4 Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

V jeho restauraci na Národce se chystá na léto otevřít bar na střeše, ze kterého je vidět opravdu na celou Prahu, z jedné strany Hrad, z druhé zase Národní muzeum a Žižkovský vysílač. Krása! Já tímto Štěpánovi přeju, aby se mu dařilo a neztrácel energii a elán, kterého má zdá se prozatím dost. Lidi, kteří se rozhodnou dělat svou práci opravdu s láskou a poctivě, ať to stojí, co to stojí, moc obdivuju a jsou pro mě inspirací.

V Café Buddha mimo thajské kuchyně připravují taky sushi, jelikož ale nepozřu syrovou rybu, sushi mě nechává chladnou, i když se o něm proslýchá, že je jedno z nejlepších v Praze. Co ale obdivuju mnohem víc je, že Štěpán ve své restauraci pořádá i kurzy vaření právě sushi a thajské kuchyně. Takže já se tam určitě brzy chystám.

Thajské nudle z Café Buddha 2 Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Thajské nudle z Café Buddha  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Thajské nudle z Café Buddha. Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

 

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

 

 

Videa

reklama

reklama