Thajské jarní závitky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Thajské jarní závitky  Foto:
Thajské jarní závitky
Foto: archiv Fénix

Závitky jsou skvělé jídlo na každou oslavu. Jednoduše jich připravte plnou mísu a hosté už se sami obslouží podle chuti. Tyto thajské mají výraznou chuť a křupavý obal.

Suroviny
česnek 3 stroužky
čerstvý zázvor
jarní cibulka 2 ks
2 červené chilli papričky nebo 1 lžička kajenského pepře
nadrobno nakrájené hlávkové zelí 1/2 hrnku
houby shitake nakrájené na malé kousky 4–6 ks
oloupané krevety 1 hrnek
fazolové klíčky 2 hrnky
nakrájený čerstvý koriandr 1 hrnek
nakrájená čerstvá bazalka 1 hrnek
olej 2 lžíce
zmrazené těsto na jarní závitky 1 balení
Stir-fry omáčka:
rybí omáčka 2 lžíce
limetková šťáva 2 lžíce
cukr 1/4 lžičky
olej na smažení
sladká chilli omáčka k podávání
Postup
1

V pánvi typu wok rozpalte olej na střední stupeň, přidejte rozdrcené stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, najemno nakrájenou jarní cibulku a chilli. Směs míchejte přibližně dvě minuty. Pak přidejte nakrouhané zelí a najemno nakrájené houby shitake a krevety.

2

Poté přidejte stir-fry omáčku, kterou jste si připravili důkladným promícháním ingrediencí. Směs na pánvi míchejte další 1–2 minuty, dokud zelenina nezměkne. Směs odstavte z ohně a přidejte fazolové klíčky.

3

Těsto na jarní závitky rozmrazte podle návodu na obalu. Na střed každé placky poté naneste dostatečné množství směsi a rozprostřete ji k levému a pravému okraji. Směs posypte nakrájeným koriandrem a bazalkou a placku zatočte a konce zastrčte dovnitř.

4

Jarní závitky smažte ve vyšší vrstvě oleje přibližně jednu minutu z každé strany. Podávejte se sladkou chilli omáčkou.

Thajské jarní závitky  Foto:

Thajské jarní závitky, foto archiv Fénix

Videa

reklama

reklama