Těstoviny s vodkou a uzeným lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstoviny s vodkou a uzeným lososem  Foto:
Těstoviny s vodkou a uzeným lososem
Foto: Italská pasta nejen těstoviny

Vyzkoušejte recept podle mága italské kuchyně! Antonio Carluccio vás naučí, jak připravit dokonalou pastu. K této omáčce vybírejte krátké vroubkované trubky, na kterých nejlépe ulpí chuťově dotažená omáčka.

Suroviny
sušené těstoviny sedani, rigatoni nebo gomiti 350 g
sůl
čerstvě namletý pepř
Omáčka:
cibule, oloupaná a nakrájená na tenké plátky 1 ks
konzervovaná drcená rajčata 750 g
čerstvé bazalkové lístky 10 ks + na ozdobu
vodka 10 ml
hustá smetana 50 ml
uzený losos nakrájený na proužky 125 g
Postup
1

Ve velké pánvi rozehřejte olej a doměkka v něm usmažte cibuli, trvá to přibližně 5 minut. Přidejte rajčata, bazalku a vodku a vařte ještě 15–20 minut.

2

Mezitím ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente (přibližně 10–12 minut). Slijte.

3

Do omáčky přilijte smetanu a dobře promíchejte s těstovinami. Rozdělte na předehřáté talíře, navrch položte plátky uzeného lososa. Osolte a opepřete, ozdobte natrhanými lístky bazalky.

Italská pasta nejen těstoviny Foto:

Italská pasta – nejen těstoviny

Antonio Carluccio

Na začátku tento guru italské kuchyně čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Přípravu čerstvých těstovin naučí krok za krokem.

Představí variace na oblíbenou klasiku, vynikající regionální speciality a vše, co potřebuje kuchař, aby z těstovin vykouzlil dokonalý pokrm.

Na závěr v knize představí i nezvyklé chuťovky a dezerty z těstovin.

Vydalo nakladatelství IKAR

Videa

reklama

reklama