Těstoviny s tuňákem a cuketou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Těstoviny s tuňákem a cuketou Foto:
Těstoviny s tuňákem a cuketou
Foto: isifa.com

Přidání soli do lilku pomůže vytáhnout trochu hořkosti. Nasolený lilek nechte stát alespoň 10 minut, než ho propláchnete pod tekoucí studenou vodou. Pěkně ho v papírové utěrce proklepejte, aby se osušil.

Suroviny
sůl 1 lžička
těstoviny mušličky 350 g
Omáčka:
olej 1-2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mladé cuketky 250 g
lilek 1 ks
sýrová omáčka v prášku 325 g
mléko 2 hrnky
tuňák v nálevu 350 g
nastrouhaný čedar 1 hrnek
sůl
černý pepř
bazalkové lístky na odzobení
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Vymazejte zapékací mísu. Připravte si hrnec s velkým množstvím vroucí vody. Přidejte sůl a těstoviny a rychle vařte asi 10 minut doměkka. Nechte okapat a dejte stranou.

2

Omáčka: Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opékejte na něm nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a cuketky. Lilek (nakrájený na kostičky a osolený) osušte papírovou utěrkou a přidejte do cibulové směsi. Opékejte asi 5 minut, dokud lilek nezhnědne. Přidejte trochu oleje, bude-li potřeba.

3

Rozmíchejte sušenou omáčku s mlékem do konzistence hladké kaše a přidejte k zelenině. Přidejte tuňáka a těstoviny a přiveďte do varu. Vařte 5 minut, za občasného promíchání. Sundejte s plotny, přidejte sýr a ochuťte solí a pepřem.

4

Směs přendejte do zapékací mísy a v troubě pečte asi 20 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý. Ozdobte bazalkou a podávejte teplé.

Těstoviny s tuňákem a cuketou Foto:

Těstoviny s tuňákem a cuketou, foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama