Těstoviny s ragú z telecího masa

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstoviny s ragú z telecího masa Foto:
Těstoviny s ragú z telecího masa
Foto: Vlado Kníž

I tentokrát si pro vás šéf Zdeněk připravil lahůdku – těstoviny a k nim skvělé ragú z telecího masa. A pochutná si jistě celá rodina.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
parmazán
těstoviny garganelli
telecí hrudí
bílé víno 1 dcl
mléko 1 dcl
loupaná rajčata
mražený hrášek
mrkev
řapíkatý celer
šalotka
česnek 1 stroužek
oregano
sůl
Postup
1

Telecí maso umelte. V hrnci nechte rozehřát olivový olej a připravte si zeleninový základ: do hrnce přisypte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, mrkev, petržel a řapíkatý celer. Orestujte a až zelenina změkne, vložte maso. Osolte a opepřte, přisypte čerstvé oregano, zalijte bílým vínem a vmíchejte loupaná rajčata a trochu mléka.

2

Nechte hodinu povařit, pak přidejte čerstvou bazalku a kapičku smetany. Nakonec přisypte hrášek. Ragú smíchejte s těstovinami a trochou parmazánu.

3

Nandejte na talíř, přisypte ještě strouhaný parmazán a zakápněte olivovým olejem.

Těstoviny s ragú z telecího masa Foto:

Těstoviny s ragú z telecího masa Foto: Těstoviny s ragú z telecího masa, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama