Těstoviny s pistáciovým pestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstoviny s pistáciovým pestem Foto:
Těstoviny s pistáciovým pestem
Foto: profimedia.cz

Pokud doma neděláte vlastní těsto na těstoviny, kupte si plátky na lasagne z čerstvého těsta, nařezejte je a vytvořte si vlastní „stracci“ – široké nepravidelné nudle.

Suroviny
čerstvý koriandr 1/2 hrnku
pistáciové oříšky, nasucho opražené 1 hrnek
česnek 2 stroužky
olivový olej 1/4 hrnku
nastrouhaná citronová kůra 1 lžička
parmazán 1/4 hrnku
Ostatní:
čerstvé nudlové těsto nařezané na široké nepravidelné pruhy
čerstvá rukola při podávání
Postup
1

Pesto: Všechny ingredience rozmixujte, až vznikne hustá pasta. Bude-li potřeba, přidejte olej.

2

Těstoviny: Ve vařící slané vodě vařte těstoviny 2 minuty, potom slijte, nechte okapat, ale ponechte si trochu slité vody. Těstoviny vmíchejte do pesta spolu s vodou z vaření a dobře je ve směsi obalte.

3

Podávejte horké, ozdobené rukolou a pokapané olejem. Zbylé pesto skladujte v lednici v uzavíratelné lahvi, zvrchu ho zakapejte tenkou vrstvou olivového oleje.

Těstoviny s pistáciovým pestem Foto:

Těstoviny s pistáciovým pestem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama