Těstoviny s hráškem a klobásou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstoviny s hráškem a klobásou Foto:
Těstoviny s hráškem a klobásou
Foto: All

Připravte si jednoduché, ale skvělé těstoviny. Ještě lepší chuť jim dodá příprava v silném a voňavém kuřecím vývaru.

Suroviny
mrkev, nastrouhaná 1 hrnek
čerstvý nebo mražený hrášek 1 hrnek
klobása, na kostičky 1 hrnek
těstoviny ditalini 1 hrnek
kuřecí vývar (nebo voda) 3 hrnky
pokrájená petrželka 1/3 hrnku
strouhaný parmazán
Postup
1

Rozehřejte si středně velký kastrol na středním plameni. Vlijte olej, přisypejte mrkev a restujte asi 3–4 minuty.

2

Přidejte klobásku a restujte dalších pár minut. Poté do kastrolu přidejte těstoviny, vývar, hrášek, bobkové listy a vařte asi 15–20 minut, dokud se skoro všechna tekutina nevypaří.

3

Vmíchejte petrželku a podávejte posypané parmazánem.

Těstoviny s hráškem a klobásou 2 Foto: Těstoviny s hráškem a klobásou; foto: cooktoria.com

Videa

reklama

reklama