Těstoviny s chřestem a plněnými smrži

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstoviny s chřestem a plněnými smrži Foto:
Těstoviny s chřestem a plněnými smrži
Foto: Vlado Kníž

Těstoviny jsou skvělé a má je rád téměř každý. A můžete je připravovat na mnoho a mnoho způsobů, třeba po vzoru Zděňka Pohlreicha s chřestem a plněnými smrži.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
zelený chřest
smrže
fáš z kuřecího masa
parmazán
drůbeží vývar
sůl
Postup
1

Do osolené vody dejte vařit těstoviny.

2

Smrže spařte, zakrojte a naplňte fáší z kuřecího masa, kterou jste si připravili předem: kuřecí maso namelte, přidejte vaječný bílek a trochu smetany a vyšlehejte. Smrže uvařte v drůbežím vývaru a jakmile vyplavou napovrch, kastrůlek odstavte.

3

Do osolené vody vložte chřest, nechte povařit 3–4 minuty, pak přendejte do ledové vody, aby neztratil barvu, a pokrájejte na třetinky.

4

Na pánvi nechte rozpustit máslo, orestujte na něm chřest a uvařené smrže. Pak přidejte pár kapek vody z uvařených těstovin a nakonec i těstoviny. Spojte, přisypte nastrouhaný parmazán a podávejte.

Těstoviny s chřestem a plněnými smrži Foto:

Těstoviny s chřestem a plněnými smrži Foto: Těstoviny s chřestem a plněnými smrži, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama