Těstoviny Caesar

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstoviny Caesar Foto:
Těstoviny Caesar
Foto: isifa.com

Salát Caesar je všeobecně oblíbený, ale v této roční době je přece jen chuť na čerstvé saláty lehce snížená. Proč si tedy neužít oblíbenou pochoutku v teplé verzi a ve spojení třeba s těstovinami?

Suroviny
menší kuřecí stehna s kůží 4 ks
prorostlá uzená slanina 6 plátků
pár snítek tymiánu
bílý chléb 1 krajíc
olivový olej 1 lžíce
vaječné nudle 125 g
římský salát 8 listů
jemně nastrouhaný parmazán 15 g
čerstvě namletý černý pepř
Na zálivku:
česnek 1 stroužek
ančovičky 2–4 filety
dijonská hořčice 1 lžička
crème fraîche 4 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Kuřecí maso dejte na středně velký pekáč. Dobře je ochuťte a položte na ně slaninu. Přidejte tymián, pokud ho použijete. Pečte 20 minut, potom přidejte kostky chleba, pokapejte je olejem a pečte dalších 20 minut nebo dokud nebude slanina a chleba křupavý a kuře propečené.

2

Zálivka: V míse vyšlehejte všechny ingredience.

3

Uvařte nudle podle instrukcí na obalu asi 4–5 minut.

4

Stáhněte kůži z kuřete, nasekejte maso na malé kousky a vmíchejte je do zálivky.

5

Listy salátu naaranžujte na talíře, naneste na ně ještě horké těstoviny, potom kuřecí směs a úplně nakonec slaninu a krutony. Posypte parmazánem, spoustou čerstvě namletého černého pepře a snítkami tymiánu, pokud chcete.

6

PRIMA TIP: Na tento salát můžete použít i zbylé pečené nebo vařené kuřecí maso z jiného receptu a k němu jen připravit nasucho opečenou slaninou a krutony.
Chcete-li podávat jako studený salát, prolijte uvařené těstoviny studenou vodou a nechte je dobře okapat.

Těstoviny Caesar Foto:

Těstoviny Caesar                                                                                        Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama