Salát bò bún Foto:
Smažené marinované hovězí s nudlemi a zeleninou si zamilují i zarputilí odmítači salátů. O salát v pravém slova smyslu nejde. Samozřejmě ho můžete doplnit ještě hromadou listové zeleniny, mrkve nebo...
Makaróny se sýrem jako od italské babičky  Foto:
Domácím makarónům se sýrem se prostě nic nevyrovná. Tohle jídlo je rychlé samo o sobě, ale pokud si jeho přípravu chcete ještě více usnadnit, můžete použít předstrouhaný sýr.
Nudle udon s hlívou ústřičnou a rajčaty  Foto:
Podle legendy vznikly nudle udon v Japonsku už ve 13. století, když se objevily mlýny na obilí. Nudle udon se vyrábějí z pšeničné mouky a poznáte je podle žluté barvy. Hodí se do polévky i stir fry...
Farfalle s pórkem a lososem Foto:
Losos obsahuje spoustu zdravých omega-3 mastných kyselin, hezky vypadá a především výborně chutná. Nejlepší je čerstvý, ale můžete použít i uzeného. Pokud je u vás k dostání, dejte přednost divoké...
Spaghetti alla chitarra s jehněčím masem a paprikami  Foto:
Jehněčí maso se v kuchyni kraje Abruzzo objevuje často. Právě v těchto končinách pastevci stále provozují tisíciletou tradici nazývanou transumanza – přesouvání stád ovcí z nížin na hory a zpátky v...
Linguine s krevetami a česnekovým máslem  Foto:
Baculaté linguine, šťavnaté krevety a vláčná šťáva se smetanou a parmazánem – i v činžáku si budete připadat jako v luxusním italském letovisku.
Těstoviny s kadeřávkem a klobáskou Foto:
Rozcuchaný salát lze sklízet od léta do zimy a sluší mu to nejen v salátech, ale i v teplých jídlech. Vařením lehce zesládne a chová se trochu jako špenát. V kombinaci se šťavnatými klobáskami a...
Smažené tortellini a koktejl Věčné mládí Foto:
Těžko si představit vtipnější chuťovku, než jsou dokřupava vysmažené hotové tortellini! A k nim servírujte koktejl, ve kterém se snoubí alkohol s ovocem a zázvorem, kombinace, která slibuje přímo...
Pasta e fagioli Foto:
Pasta e fagioli je něco mezi těstovinami a polévkou. Toto jídlo vás perfektně nasytí především v zimním období, ale nebojte se ho připravit i jindy během roku. Zvlášť pokud holdujete fazolím.
Těstoviny s květákovo-dýňovou omáčkou Foto:
Těstoviny máme v hlavě zapsané jako něco velmi dobrého, ale nepříliš zdravého. To ale nemusí být pravda... Pokud použijete celozrnné těstoviny a připravíte výtečnou omáčku z pečené zeleniny, navrch...
Videa

reklama

reklama