Těstovinový salát s liškami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstovinový salát s liškami Foto:
Těstovinový salát s liškami
Foto: Jezte česky

Houbařská sezóna je v plném proudu, vyražte do lesa a připravte si doma rychlý sytý salát s liškami.

Suroviny
lišky 2 hrsti
máslo 2 plátky
kmín 1 lžička
čerstvá majoránka 2 stonky
sůl
Postup
1

Lišky očistěte. Větší překrájejte na čtvrtky, malé nechte celé. Těstoviny vsypte do vroucí osolené vody a vařte dle návodu na obalu.

2

V pánvi zahřejte máslo. Přidejte lišky, kmín a restujte asi 5 minut, až se z hub vydusí voda. Dejte je stranou a v pánvi krátce, asi 2 minuty, pečte přepůlená rajčátka (řezem dolů).

3

Uvařené těstoviny sceďte. Vmíchejte do nich restované lišky a rajčátka i se šťávou z pánve a lístky majoránky. Salát podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte ještě teplý.

Jezte českyJEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama