Těstovinová rýže s hovězími proužky a zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstovinová rýže s hovězími proužky  a zeleninou Foto:
Těstovinová rýže s hovězími proužky a zeleninou
Foto: profimedia.cz

Těstoviny, zelenina a maso – to je základní trojka, ze které se dá lehce vykouzlit skvělá večeře.

Suroviny
cibule 1 ks
malý lilek 1 ks
červená paprika 1 ks
malá cuketa 2 ks
těstovinová rýže 250 g
hovězí minutkové steaky 4 ks
Postup
1

Všechnu zeleninu, nakrájenou na malé kousky, dejte do pekáče, polijte olejem a ochuťte solí a pepřem. Dejte do předehřáté trouby na 200 °C na 30–40 minut.

2

Zatímco je zelenina v troubě, uvařte těstovinovou rýži v hrnci vařící osolené vody. Potom ji nechte dobře okapat a uchovejte teplou. Ochuťte proužky hovězího a opékejte je na horké pánvi asi 3 minuty, až budou propečené podle vaší chuti.

3

Když bude zelenina upečená, vmíchejte ji do těstovin, včetně šťáv, které zůstaly v pekáči. Přidejte hovězí proužky a podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.

Těstovinová rýže s hovězími proužky  a zeleninou Foto:

Těstovinová rýže s hovězími proužky a zeleninou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama