Teplý zelný salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Teplý zelný salát  Foto:
Teplý zelný salát
Foto: archiv

Právě teď je zelí v nejlepší kondici – křehké a sladké a skvěle se hodí i k přípravě salátů. Zkuste ho tentokrát připravit za tepla, hodí se jako lehká příloha třeba ke kachně nebo vepřové pečínce.

Suroviny
červená cibule nakrájená na půlkolečka 1 ks
malá fenyklová bulva, na tenké plátky (nemusí být) 1 ks
červené zelí, nakrouhané 1/2 hlávky
mladé zelené zelí, nakrouhané 1/2 hlávky
mrkev, nastrouhaná 1 ks
dýňová semínka, nasucho opražená 3 lžíce
hladkolistá petržel 1 hrst
Zálivka:
hrubozrnná nebo dijonská hořčice 2 lžičky
třtinový cukr 1 velká špetka
Postup
1

Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm asi 1–2 minuty cibuli a fenykl, pokud ho použijete, přidejte červené zelí a restujte další 2–3 minuty. Přendejte do velké servírovací mísy. Přidejte syrové zelené zelí a mrkev.

2

Zálivka: Všechny ingredience smíchejte, přidejte sůl a pepř. Přelijte jí salát a dobře ho promíchejte. Posypte dýňovými semínky a petrželkou. Salát podávejte teplý.

Videa

reklama

reklama