Teplý tekutý pudink

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Teplý tekutý pudink Foto:
Teplý tekutý pudink
Foto: isifa.com

Připravit tenhle dezert je snadnější, než se zdá. Můžete ho připravit o den dříve do servírovacích misek, přikrýt fólií a dát do lednice. Po vyndání z lednice ho pečte asi 15 minut. Také ho můžete uchovat v krabičce v mrazáku a dát ještě zmražený péct na 25 minut.

Suroviny
neslané máslo 140 g
tmavá čokoláda 70% 140 g
celé vejce 3 ks
mouka 45 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Máslem vymažte 6 servírovacích misek a dejte je na pekáč.

2

V hrnci přiveďte k varu vodu. Nalámanou čokoládu a máslo dejte do skleněné mísy. Vypněte vařič a dejte mísu nad uvařenou vodu. Pořád dokola míchejte, dokud se čokoláda a máslo úplně nerozpustí. (Můžete je také rozpouštět v mirkovlnné troubě asi 3 minuty na vysokém stupni.)

3

Vyšlehejte vejce, extra žloutky a cukr elektrickým mixérem, až bude směs světlá. Všlehejte do vaječné směsi čokoládovou. Opatrně přisypávejte mouku a postupně ji vmíchejte do hmoty. Rozdělte ji do misek a pečte 10–12 minut, až se začne pudink zvedat. (Doporučujeme 10 minut, dokud je pudink ještě plochý a není už tuhý. Když začne nahoře praskat, už to není ono.)

4

Opatrně pudink uvolněte a podávejte se šlehačkou nebo se zmrzlinou.

Teplý tekutý pudink Foto:

Teplý tekutý pudink                                                                                     Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama