Teplý salát z quinoy a dýně

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Teplý salát z quinoy a dýně Foto:
Teplý salát z quinoy a dýně
Foto: Just Spice

Máte chuť na trochu exotiky? Vyzkoušejte tento salát z pečené dýně a quinoy. Přidejte koření Ras-el-Hanout, bez kterého se neobejde žádný pokrm v severní Africe, a netradiční salát je hotov.

Suroviny
máslová dýně 500 g
koření Ras-el-Hanout 2 lžičky
quinoa 3/4 šálku
nakládaný citron 1 lžíce
koriandrová nať 1/2 šálku
Postup
1

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. V míse promíchejte nakrájenou dýni s olejem a kořením, aby se dobře obalila. Přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, pečte 20–25 minut, dokud nebude dýně měkká a zlatá. V průběhu pečení jednou obraťte.

2

Mezitím dejte propláchnutou quinou do kastrůlku s 1 1/2 šálkem studené vody, přiklopte, přiveďte rychle k varu. Ztlumte plamen a vařte pomalu 10–12 min, dokud se voda nevstřebá.

3

Quinou i dýni přemístěte do servírovací mísy, přidejte citron, citronovou šťávu a koriandr. Osolte a opepřete. Zlehka promíchejte a máte hotovo.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Videa

reklama

reklama