Teplý salát s hruškou a houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Teplý salát s hruškou a houbami Foto:
Teplý salát s hruškou a houbami
Foto: isifa.com

Tento salát se nejlépe hodí pro dny, kdy se léto loučí a podzim ještě nedorazil. Využijte šťavnaté hrušky i výraznou chuť hub a stvořte delikatesu.

Suroviny
malé brambory 400 g
různé houby (např. bílé žampióny, hlíva ústřičná a pravé hřiby 500 g
nasekaná jarní cibulka 1 svazek
zralé hrušky, nakrájené na plátky 2 ks
šťáva a naškrábaná kůra z jednoho citronu
bílý vinný ocet 30 ml
rukolové lístky 60 g
zralá avokáda, nakrájená na plátky 2 ks
pražené nasekané mandle 100 g
Postup
1

Vařte malé neoloupané brambory asi 15 minut, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout a pak je rozřízněte napůl.

2

Rozehřejte 30 ml olivového oleje ve velké fritovací pánvi a smažte brambory do zlatohněda. Přidejte houby a jarní cibulku a smažte dalších pár minut. Nakonec přidejte hrušky (opatrně – velmi rychle se rozpadnou). Přidejte citronovou šťávu a kůru, stejně jako zbývající olivový olej a vinný ocet. Míchejte, dokud se vše neprohřeje, potom dochuťte solí a černým pepřem.

3

Na servírovací talíře položte rukolu a na ni lžící položte teplou salátovou směs a přelijte šťávou. Dílo dokončíte posypáním mandlemi a avokádovými plátky.

Teplý salát s hruškou a houbami Foto: isifa.com

Teplý salát s hruškou a houbami                                                                                   Foto: isifa.com

Uložit

Videa

reklama

reklama