Teplý salát s houbami a čočkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Teplý salát s houbami a čočkou Foto:
Teplý salát s houbami a čočkou
Foto: S vášní pro jídlo

U některých ingrediencí byste řekli, že se k sobě hodit nebudou, když je ale vyzkoušíte pospolu, zjistíte, že je to fenomenální! No a tak je to i s následující kombinací v receptu.

Suroviny
čočka beluga 200 g
drobné pevné lesní houby na plátky 200 g
česnek 1 stroužek
sůl
šťáva z poloviny citronu
rukola 1 balení
Postup
1

Čočku jsem si propláchla a podle návodu uvařila doměkka, ale nenechala jsem ji rozvařit.

2

Na olivovém oleji jsem nechala zesklovatět nadrcený česnek, přidala jsem plátky hub, osolila a zvolna opékala dozlatova. Když se houby opekly, odstavila jsem je z pánve a na stejném oleji (podle potřeby jsem ještě přilila) se zbytky česneku krátce opekla i čočku.

3

V misce jsem promíchala čočku s houbami, zakápla jsem je citronovou šťávou a dosolila. Salát jsem rozdělila na talíř, který jsem ještě zasypala navrch rukolou. Sýromilci mohou přidat ještě parmazán.

Teplý salát s houbami a čočkou Foto:

Teplý salát s houbami a čočkou Foto:

Teplý salát s houbami a čočkou                                                                              Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama