Teplý houbový salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Teplý houbový salát Foto:
Teplý houbový salát
Foto: Vlado Kníž

Léto je pryč, ale oblíbených salátů se vzdávat nemusíte, ani když toužíte spíš po něčem teplém do žaludku. Připravte si teplý zeleninový salát s hlívou podle šéfa Zdeňka Pohlreicha, je výborný a dresink mu dodá skvělou chuť.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
řapíkatý celer
mrkev 1 ks
šalotka 1 ks
česnek 1 stroužek
tymián 1 snítka
oregano
sůl
Na dresink:
citronová šťáva
sůl
Postup
1

Nechte rozehřát pánvičku, pak přilijte olivový olej a vložte houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete, nechte restovat a chvílemi promíchejte. Potom přidejte tymián, bobkový list a nakrájenou zeleninu.

2

Bazalku a oregano nakrájejte nahrubo a přidejte ke směsi. Chvíli nechte podusit a mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte olivový olej, balzamiko, citronovou šťávu, sůl a pepř.

3

Houby pokapejte dresinkem, nandejte na talíř, ozdobte bobkovým listem a polijte zbytkem dresinku.

Teplý houbový salát Foto:

Teplý houbový salát, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama