Teplý čokoládový cheesecake

Doba přípravy:
Počet porcí: 6-8
Teplý čokoládový cheesecake Foto:
Teplý čokoládový cheesecake
Foto: isifa.com

Tenhle delikátní cheesecake je opravdu velký svůdník. Jsme zvyklí jíst tento moučník studený, ale v čokoládové verzi je nejlepší podávat ho teplý.

Suroviny
Na korpus:
sušenky 225 g
neslané máslo 60 g
mléčná čokoláda 60 g
Na náplň:
vejce 2 ks
šlehačka 150 ml
mléčná čokoláda 50 g
kakaový prášek 60 g
mandle 50 g
Postup
1

Korpus: V mixéru rozdrťte sušenky na jemnou drť. Ve skleněné míse nad vodní lázní rozpusťte dohromady máslo a čokoládu. Přesvědčte se, že voda nepřijde s mísou do kontaktu.

2

Když budou obě ingredience dobře rozpuštěné, přisypte sušenkovou drť. Směs dobře promíchejte a namačkejte do vymazané formy o průměru 23 cm s vyndavacím dnem a vytvarujte okraje asi do poloviny bočnic. Nechte odpočívat v lednici, zatímco budete připravovat náplň.

3

Náplň: Elektrickým mixérem vyšlehejte žloutky s cukrem do lehké pěny. V jiné misce vyšlehejte mascarpone do hladkého krému. Poté přimíchejte vyšlehanou šlehačku. Vmíchejte mascarponovou směs do žloutkové. Přidejte nasekanou čokoládu, kakao a a najemno nasekané mandle a vše dobře promíchejte. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Ve třech várkách vmíchejte sníh do mascarponové směsi.

4

Směs nalijte do dortové formy s korpusem a v troubě, předehřáté na 170 °C, pečte asi 1 hodinu, dokud neztuhne. Vyndejte z trouby a nechte chladnout ve formě asi 20 minut. Vyndejte z formy a podávejte se zmrzlinou nebo šlehačkou.

Teplý čokoládový cheesecake Foto:

Teplý čokoládový cheesecake                                                                      Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama