Teplý čočkový salát s fetou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Teplý čočkový salát s fetou Foto:
Teplý čočkový salát s fetou
Foto: profimedia.cz

Jemná vůně zelené čočky skvěle pasuje k výraznému ovčímu feta sýru, který je také dobrým zdrojem vápníku.

Suroviny
zelená čočka Puy 225 g
česnek 1 stroužek
olivový olej 4 lžíce
sůl 1/2 lžičky
anglická hořčice v prášku 1/2 lžičky
čerstvá petrželka 3 lžíce
feta 200 g
sůl
Postup
1

Do hrnce dejte čočku a bobkový list, přilijte větší množství vody. Vařte 30–40 minut nebo dokud nebude čočka měkká.

2

Olivový olej, balzamikový ocet, rozdrcený česnek, sůl a hořčici v prášku vyšlehejte dohromady v malé misce, abyste připravili zálivku.

3

Čočku nechte okapat a dejte ji do nahřáté servírovací mísy. Vmíchejte rajčata, petrželku a zálivku. Navrch přidejte fetu, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Teplý čočkový salát s fetou Foto:

Teplý čočkový salát s fetou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama