Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:
Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva
Foto: Mikuláš Gottwald

Srdce není zrovna kus masa, který bychom doma vařili často, ale je to škoda. Srdce je sval a díky tomu je jeho maso velmi kvalitní. Vyzkoušejte výborný recept na telecí srdce v podání šéfkuchaře Petra Hajného.

Suroviny
telecí srdce 1 ks
ranné zelí 100 g
šalotka 50 g
máslo 50 g
smetana 100 ml
vývar 100 ml
polotmavé pivo 200 ml
divoké koření 5 g
čerstvý rozmarýn 1 snítka
čerstvá šalvěj 1 snítka
bílé víno 50 ml
čerstvá hladkolistá petržel 1 snítka
česnek 1 stroužek
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Opláchnuté telecí srdce dáme vařit do osolené vody společně s polovinou kořenové zeleniny, divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem a šalvějí. Přivedeme k varu a nadále vaříme pouze na mírném ohni do měkka.

2

Zbytek kořenové zeleniny a ranného zelí nakrájíme na kostičky a spaříme v horké vodě asi 2 minuty.

3

Pak zeleninu orestujeme na másle společně s česnekem, zastříkneme bílým vínem, přidáme nasekanou petržel a lehce podusíme. Dochutíme solí a pepřem.

4

Najemno nakrájenou šalotku orestujeme do zlatova a zalijeme jí vývarem a pivem, svaříme zhruba na polovinu a přidáme smetanu. Vaříme ještě cca 15 minut do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva  Foto:

Telecí srdce s restovanou zeleninou a omáčkou z polotmavého piva, foto: Mikuláš Gottwald

Recept

Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo  Foto:

Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo

Nepotřebujete žádné speciální suroviny, a přesto můžete vykouzlit luxusní pochoutku podle receptu vyhlášeného šéfkuchaře Jiřího Štifta. Kuřecí srdíčka v jemné smetanové...
Videa

reklama

reklama