Telecí plátky saltimbocca s jarním bramborovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Telecí plátky saltimbocca s jarním bramborovým salátem  Foto:
Telecí plátky saltimbocca s jarním bramborovým salátem
Foto: archiv Billa

Jemné závitky z telecího masa jsou skvělým tipem na slavnostní oběd. Svěží chuť dotáhněte netradiční přílohou – výborným salátem s jarním švihem.

Suroviny
Plátky:
plátky z telecí kýty 4 ks
prosciutto 4 plátky
čerstvá šalvěj 4 lístky
suché bílé víno 100 ml
sůl
čerstvě namletý pepř
Bramborový salát:
brambory uvařené ve slupce 1 kg
vařená červená řepa 1 balení
jarní cibulka 1 svazek
Condimento balsamico bianco 2 lžíce
sůl
špetka cukru
bílý jogurt 1 kelímek
Postup
1

Vařené brambory na salát oloupejte, nakrájejte na kolečka. Přidejte na kolečka nakrájenou řepu a nasekanou jarní cibulku podle chuti. Na směs nalijte olej, ocet, osolte, oslaďte. Salát lehce promíchejte a polijte jogurtem.

2

Plátky z telecí kýty jemně naklepejte. Na každý položte plátek prosciutta, na něj list šalvěje, zabalte a vše propíchněte párátkem.

3

V pánvi rozehřejte máslo, přidejte olivový olej. Až směs zpění, vložte do ní telecí plátky. Dvě minuty opékejte a obraťte. Maso osolte, opepřete a podlijte bílým vínem.

4

Jakmile bude maso měkké, podávejte s jarním bramborovým salátem.

Telecí plátky saltimbocca s jarním bramborovým salátem  Foto:

Telecí plátky saltimbocca s jarním bramborovým salátem                                       Foto: archiv Billa

 

Videa

reklama

reklama