Telecí plátky saltimbocca

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Telecí plátky saltimbocca Foto:
Telecí plátky saltimbocca
Foto: Kitchen Story

Důležitou ingrediencí v tomto dnešním receptu je kvalitní, ale především telecí maso, které nelze ničím nahradit. Je to právě chuť mladého telecího masa, která je pro tento recept specifická.

Článek

Telecí plátky saltimbocca s jarním bramborovým salátem  Foto:

16 božských receptů s telecím masem

Patří telecí maso mezi vaši oblíbenou volbu? Pak si v našem výběru rozhodně najdete to své: uvařit si můžete kotletky, ragú, líčka nebo kolínko! :)
Suroviny
telecí svíčková nebo kýta 300 g
parmská šunka, na plátky 60 g
šalvěj 6 lístků
máslo 2 lžíce
suché bílé víno 50 ml
mražený hrášek 300 g
sůl
Postup
1

Maso nakrájejte na tenké plátky o tloušťce půl centimetru a jemně je rozklepejte.

2

Každý kousek lehce osolte, položte na něj plátek parmské šunky a jeden až dva lístky šalvěje. Ty připevněte pomocí párátka.

3

Na pánvi rozehřejte jednu lžíci másla a zprudka osmahněte plátky masa. Položte je do pánve tak, aby se nejdříve opékala strana se šunkou a šalvějí. Maso bude potřebovat opékat 2 minuty z každé strany.

4

Až bude maso opečené z obou stran, podlijte ho bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Pak maso odstavte a odstraňte z něj párátka.

5

Jako přílohu připravte hrášek s parmskou šunkou. Hrášek nechte asi minutu blanšírovat ve vařící osolené vodě. Pak ho sceďte a nechte všechnu přebytečnou vodu odkapat.

6

Na pánvi nechte zahřát lžíci másla a přidejte dva plátky parmské šunky nakrájené na kostky. Chvíli restujte a přidejte hrášek. Dochuťte solí a podávejte s plátky masa.

KITCHEN STORY

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Kitchen Story II. Foto:

Videa

reklama

reklama